Leer voor je leven

Bouw! en IJsselgroep

600x320_bouw_a_992

Ontdek de kracht van de combinatie en voorkom leesproblemen

Het programma Bouw! samen met de juiste invoering en borging: een krachtige combinatie. En inderdaad: met unieke resultaten als het gaat om het voorkomen van leesproblemen. De voordelen zijn enorm.

 

De voordelen op een rij

  • U voorkomt leesachterstanden bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4
  • U realiseert een forse afname van het aantal (onterechte) diagnoses dyslexie
  • Er is minder doorverwijzing naar de zorg
  • U tilt de zwakste leerlingen naar een hoger leesniveau (>C)

 

Deze voordelen heeft u binnen handbereik als u de software Bouw! op een consequente en structurele manier invoert. Even inzoomen op de twee onderdelen: Bouw! en de invoering.

 

Het eerste onderdeel: Bouw!

Bouw! is een effectieve web-based interventieprogramma om risicoleerlingen preventief extra hulp te geven. Het is dus naast bestaande methodes te gebruiken. Meer dan 500 online lessen zijn beschikbaar voor het aanleren, inoefenen, herhalen en toepassen van de lesstof. Leerkrachten worden ondersteund door tutors.

 

Het tweede onderdeel: de invoering

Om structureel resultaat te boeken is de juiste invoering essentieel. Ijsselgroep legt hierbij de nadruk op screening, operationele uitvoering, voortgang en ook de borging. Bouw! is immers het meest succesvol als leerlingen het programma volledig doorlopen. Ook besteden wij veel aandacht aan de rol van tutoren en ouders en zorgen wij ervoor dat het doorloopt. Want: het is een cyclisch proces waarbij er steeds weer nieuwe kinderen instromen.

 

Samen resultaat boeken

Samen met gemeenten, scholen, Bouw! en tutoren kunnen wij leesachterstanden voorkomen en zowel het aantal diagnoses dyslexie als de doorverwijzing naar de zorg terugdringen. Fors en structureel. De grootste winst wordt geboekt bij het kleiner maken van de groep ‘lichte dyslexie’.

 

Kosten

€ 25,00 per persoon

 

Bonus

Neemt u Bouw! af via IJsselgroep, dan ontvangt u 10% korting. Snel verdiend.

 

Inschrijven

Inschrijven voor deze workshop kan via dit formulier

 

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe het werkt? Neem dan contact op met Corine Zwikker of Janna de Haan. Zij zijn speciaal geschoold in het implementeren van Bouw!

Corine Zwikker: 06 51 00 58 76 (corine.zwikker@ijsselgroep.nl)

Janna de Haan: 06 14 00 36 33 (janna.dehaan@ijsselgroep.nl)

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn