Leer voor je leven

Gespecialiseerde GGZ en BGGZ

Gespecialiseerde GGZ nu ook voor kinderen en jongeren
Gunt u uw kind ook meer zelfvertrouwen? Of heeft uw kind grote concentratieproblemen waardoor het niet goed mee kan komen op school? Psychologische Dienstverlening IJsselgroep (PDIJ) biedt psychische zorg op allerlei gebieden. Voorbeelden zijn het vaststellen en behandelen van autisme, angstproblemen en traumaverwerking. Als PDIJ bieden we zorg in twee varianten. De ene zorg is de Basis GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) voor lichte tot matige psychische aandoeningen. De andere zorg is de Gespecialiseerde GGZ voor meer complexe psychische aandoeningen en uitgebreide psychodiagnostiek.

Toewijzing
Om in aanmerking te komen voor de zorg die PDIJ biedt, is er een verwijzing nodig van de huisarts. Een andere manier om voor de zorg in aanmerking te komen, loopt via het gemeentelijk zorgloket of, in sommige gemeenten, via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Er wordt dan een beschikking, met daarin (het vermoeden van) een DSM-stoornis, afgegeven voor de Basis GGZ of de Gespecialiseerde GGZ waarmee u zich kunt aanmelden bij PDIJ. DSM is een standaard om de stoornis te classificeren. 

Behandeling
Een behandeling kan bestaan uit: cognitieve gedragstherapie in de vorm van gesprekken en/of spel- of oplossingsgerichte technieken, EMDR, mediatietherapie en/of e-Health (zorgprogramma’s via internet). Binnen de Gespecialiseerde GGZ kan uitgebreide psychodiagnostiek worden gedaan. Met een verwijsbrief van de huisarts óf een beschikking van de gemeente/CJG, kunnen ouders rechtstreeks bij het secretariaat van PDIJ aanmelden voor de Basis GGZ of de Gespecialiseerde GGZ. 

Informeer bij PDIJ naar de vergoedingsmogelijkheden voor de Gespecialiseerde GGZ. 

schermafbeelding-2013-12-09-om-13.03.511_1776

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn