Leer voor je leven

Kinderplein

 

In groep 3 leer je lezen en schrijven. Dat gaat niet vanzelf, maar je moet er veel voor oefenen. Sommige kinderen oefenen erg veel en hard, maar het lukt hen niet om snel iets te lezen of om iets goed te schrijven. Is dat bij jou ook zo? Dan heb je misschien dyslexie. Dat is een moeilijk woord en betekent dat je niet goed kan lezen en/of kan schrijven.

Om zeker te weten of je dyslexie hebt, kun je naar IJsselgroep komen. Dan ga je daar dictees maken,  teksten lezen, en opdrachten en spelletjes doen. Dat noemen we een onderzoek. Na dat onderzoek weten we of je dyslexie hebt en ook hoe je het beste geholpen kan worden. Wist je dat de hersenen van kinderen met dyslexie anders werken dan van kinderen zonder dyslexie?

Dyslexie heeft dus niets te maken met hoe slim je bent.

Nu wil je natuurlijk graag weten of dyslexie over gaat… Nou, dat is helaas niet zo, maar je kunt er wel mee geholpen worden! Hoe meer je oefent met lezen, hoe sneller het zal gaan! Ook kan je bij ons geholpen worden door speciale ‘dyslexiejuffen’ en ‘dyslexiemeesters’. Je komt dan elke week bij ons om te oefenen met lezen en spellen. We leren spellingsregels, doen dictee, flitsen letters en lezen teksten en uit je leesboek. Hiervoor mag je zelf een leesboek uitkiezen dat je leuk vindt! Thuis ga je dan verder met oefenen, zodat je de week erna de regels nog weet.

Zo zal je zien dat het lezen en spellen steeds beter gaat!

 

 

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn