Leer voor je leven

Klanttevredenheid

thumb-422558_1280_600NIEUWSBERICHT

Ouders onverminderd tevreden over dyslexiezorg ONL
Gemiddeld geven ouders een 8,2 voor de dyslexiezorg aan hun kind

Den Haag, 14 april 2017 – Onderwijszorg Nederland (ONL), de coöperatie waarbij Psychologische Dienstverlening IJsselgroep als dyslexiezorgaanbieder aangesloten is, heeft voor het vijfde jaar op rij een zeer hoge cliëntbeoordeling gekregen voor de behandeling van dyslexie. Dit blijkt uit een klanttevredenheidsonderzoek dat in opdracht van EDventure door Parantion is uitgevoerd onder 370 cliënten. Directeur John Hoeberichts van Psychologische Dienstverlening IJsselgroep is trots op dit resultaat en ziet zich gesterkt in de visie van ONL, het kind centraal, ook – of misschien juist – na de decentralisatie van de jeugdzorg.

Sinds in 2015 gemeenten verantwoordelijk werden voor dyslexiezorg hebben grote verschuivingen plaatsgevonden binnen het werkveld. Annemarie Kaptein, directeur van de coöperatie ONL: “We zijn erg blij dat het cijfer waarmee ouders van kinderen met ernstige enkelvoudige dyslexie de door ONL geboden zorg beoordelen al vijf jaar stabiel een mooie 8 is. De overgang naar gemeenten betekende veel uitzoekwerk, een hoge administratieve last en soms ook onzekerheid over vergoedingen. Maar gelukkig werkt dit niet door in de tevredenheid van cliënten over de geboden zorg.

 

Dit betekent niet dat we achterover leunen. We voeren in 2017 gefaseerd een nieuw zorgpad in dat bestaat uit meerdere modules die in- en uitgevoegd kunnen worden. Zo ontstaat ruimte voor maatwerk met behoud van de uniforme ONL-kwaliteitsstandaard. Dit maakt het mogelijk om nóg meer in te spelen op de behoefte en mogelijkheden van het kind en zijn/haar omgeving. We ontwikkelen onze behandelsoftware verder en werken innovatie-ideeën uit in de vorm van pilots. Dit doen we samen met kinderen en ouders. Zij kunnen namelijk het beste aangeven wat hen helpt en motiveert beter te leren lezen en spellen. Met hopelijk als gevolg nóg tevredener cliënten, want daar doen we het voor!”

Deel deze pagina op Google Plus Deel deze pagina op LinkedIn