Psychologische dienstverlening en de Corona-periode

Begeleiding op afstand dichtbij

IJsselgroep probeert de behandelingen zoveel mogelijk (op afstand) door te laten gaan. Continuïteit van de zorg is juist in deze bijzondere situatie extra belangrijk. Hierbij houden wij ons aan de regels opgelegd door de overheid en is er alleen in uiterst zeldzame gevallen face to face contact. Onze behandelaren ondersteunen ouders zoveel mogelijk bij het begeleiden van hun kinderen in de thuissituatie. Hierbij is extra aandacht voor wat het corona oproept bij kinderen die bij ons in behandeling zijn.

Samen met ouders

Wij gaan zoveel mogelijk op afstand begeleiden. Uiteraard is dit voor kinderen, ouders en behandelaren nieuw en even wennen. Als we er samen de schouders onderzetten, dan komen wij hieruit en zorgen we dat de noodzakelijke zorg doorgang vindt.

Ook voor andere vragen

Ouders kunnen ook bij ons terecht voor andere vragen betreft het begeleiden van hun kinderen in de in deze bijzondere tijd waarbij de kinderen geheel thuis zijn. U kunt hierbij denken aan vragen over angst bij kinderen voor de situatie rond Corona, de dagplanning en de combinatie leren-thuis, etc.

Dyslexie

Diagnostiek

Doordat wij geen face to face contact kunnen hebben, kan een deel van de diagnostiek nu nog niet plaats vinden. Maar we maken in ieder geval wel een start.

Voor de kinderen waarvan het vermoeden is (op basis van de screening) dat ze zeer ernstige dyslexie kunnen we mogelijk  starten we met  ‘proefbehandelingen’ als de gemeente hiermee akkoord gaat. Wij zoeken naar passende oplossingen voor kinderen en de regiebehandelaar of behandelaar zal hierover contact zoeken met de betreffende ouders en gemeenten.

Dyslexiebehandeling

De dyslexiebehandelingen gaan zoveel mogelijk door.  De behandeling vindt plaats op afstand. Onze behandelaren hebben al contact met ouders of zullen dit komende weken hebben. Zij zullen met hen afstemmen hoe de behandeling het beste voortgang kan vinden. Wij zullen de kinderen ondersteunen met materiaal en zullen ook zoveel mogelijk  afstemmen op hetgeen school aanbiedt.

Gedrag en leren

Aangepast Diagnostisch Onderzoek

Doordat wij geen face to face contact kunnen hebben kan een deel van de diagnostiek nu nog niet plaats vinden. Maar er  zijn wel andere mogelijkheden. Wij zoeken naar passende oplossingen en de regiebehandelaar of behandelaar zal hierover contact op nemen met de betreffende ouders.

Behandeling

De behandelingen in het kader van de GGZ gaan zoveel mogelijk door. De behandeling vindt plaats op afstand. Uiteraard neemt de behandelaar hierover contact met u op om in overleg zaken af te stemmen.

Vragen over Corona

Heeft u vragen over het Coronavirus of hoe om te gaan met de vragen van uw kind bekijk dan onderstaande sites:

Vragen aan ons?

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met de (regie)behandelaar of met het secretariaat van PDIJ:

088 093 15 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Alle ouders waarvan kinderen bij ons in begeleiding zijn, ontvangen regelmatig een nieuwsbrief met de meest recente informatie.

 

© 2020 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau