Angst en internet

‘Nederlanders vinden het steeds normaler om online op zoek te gaan naar informatie als ze ziek zijn of klachten hebben’, blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Maar wat vind je daar, hoe betrouwbaar is de informatie en wat kun je ermee? En zijn er verschillen als het gaat om lichamelijke en geestelijke klachten (zoals angstig)? En hoe pak je dit aan bij kinderen?

Lees meer: Angst en internet

Sociale vaardigheden: van weten naar toepassen

Wanneer het leren je gemakkelijk afgaat op school is dat erg prettig. Het hebben van kennis over sociale vaardigheden lijkt dan ook vaak ingeslepen. Het kan echter voor sommige kinderen lastig zijn om die kennis over sociale vaardigheden toe te passen in de dagelijkse praktijk (op school en thuis). Hoe kom je dan een stap verder? Het antwoord is helder: door te oefenen.

Lees meer: Sociale vaardigheden: van weten naar toepassen

Groepsbegeleiding ‘Lezen en Spellen’: wat is het en wat zijn de voordelen en reacties?

Uw leerling heeft problemen met lezen en spellen? Wel dyslexie, maar geen behandeling volgens de vergoedingsregeling? Is er onduidelijkheid over de diagnose? Wellicht is de groepsbehandeling gericht op het verbeteren van lezen en spellen iets voor uw leerling.

Wat zijn de voordelen en wat zijn de reacties van ouders en IB’ers?

Lees meer: Groepsbegeleiding ‘Lezen en Spellen’: wat is het en wat zijn de voordelen en reacties?

© 2017 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau