Inspiratie-event Lezen en Spelling

Ontdek op dinsdagmiddag 28 mei hoe u samen met IJsselgroep laaggeletterdheid voorkomt en maak kennis met onze unieke aanpak. Centraal hierbij staat de inzet op preventie en de gerichte ondersteuning op de verschillende zorgniveaus. Uiteraard zijn voor de leerlingen die – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – uitvallen optimale ontwikkelingskansen gecreëerd met effectieve dyslexiebehandelingen. Kennis en praktijk in één inspirerende middagsessie.

Lees meer: Inspiratie-event Lezen en Spelling

Tompouces en dyslexie

Het is weer mei.. euh aprilvakantie… Best verwarrend met al die verschillende regio’s. De ene school heeft weer twee weken, de andere één week. In elk geval zijn er deze vakantie genoeg leuke aanknopingspunten om te lezen en te oefenen...

Lees meer: Tompouces en dyslexie

Impressie lezing van Annemieke Mol Lous over de growth mindset en workshops proeftuintjes

Alle ballen hoog houden met een lach…
In Apeldoorn werd voor het tweede jaar door het SWV Apeldoorn PO een cyclus van interessante lezingen aangeboden aan de scholen uit Apeldoorn. Op woensdagmiddag 3 april stond de lezing van Annemieke Mol Lous over de growth mindset als onderdeel van de positieve psychologie centraal. De lezing werd gecombineerd met meerdere workshops die zijn verzorgd door leerkrachten die deelnemen aan het ‘Proeftuin-project’.

Lees meer: Impressie lezing van Annemieke Mol Lous over de growth mindset en workshops proeftuintjes

Lage CITO's? Zingen maar!

Hoe hoofd-schouders-knie-en-teen je schoolsucces bepaalt.
Kent u hem nog, het kinderliedje ‘hoofd, schouders, knie en teen’? Het lijkt zo’n onschuldig liedje. Maar eigenlijk is het een 'test' om de schoolrijpheid van een kleine uk te bepalen en zijn schoolsucces te voorspellen. Waar of niet waar?

Lees meer: Lage CITO's? Zingen maar!

© 2017 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau