Emotieregulering met EuREKA?

Emoties zijn voor kinderen en jongeren belangrijk. Soms zijn de emoties heftig en zitten ze de ontwikkeling in de weg of hebben ze juist een positieve uitwerking. Elk kind gaat hier weer anders mee om. Het onderwerp is in elk geval belangrijk als het gaat om gedrag en leren. Twee gezondheidspsychologen van IJsselgroep hebben dan ook een opleiding emotieregulatie gevolgd bij EuREKA uit Gent.

Lees meer: Emotieregulering met EuREKA?

Boekmatch!

Wat is extreem belangrijk als het gaat om leesmotivatie? Het vinden van de juiste boekmatch. Linda laat zien hoe dit voor een meisje uit groep 8 werkt. Een praktijkverhaal …

Lees meer: Boekmatch!

Webinar en download Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (PDDB 3.0)

Op 1 januari 2022 gaat het nieuwe Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling 3.0 (PDDB 3.0) in. Dit nieuwe protocol vormt de leidraad voor diagnostiek en behandeling van Ernstige Dyslexie vanuit de Jeugdwet en vervangt het vorige protocol. Het nieuwe protocol brengt enkele veranderingen met zich mee…

Lees meer: Webinar en download Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (PDDB 3.0)

‘Samen Lezen’ in de kerstvakantie

De kerstvakantie is een fijn moment om samen lekker te lezen in boeken. Het is heerlijk om (samen) op de bank te kruipen en te genieten van mooie verhalen. En het voordeel is: uw kind leert er ook nog eens veel van. Voor de kerstvakantie zijn er weer mooie boekentips voor u. En voor de leesmotivatie is er een leuke kleurplaat met sterren. Download ze snel.

Lees meer: ‘Samen Lezen’ in de kerstvakantie

Samen Lezen over Sinterklaas

De Sinterklaastijd is voor kinderen een bijzondere periode. Het is gezellig om samen met kinderen over Sinterklaas te lezen. Lezen in mooie boeken is een cadeautje voor kinderen. Naast dat je samen een fijn moment kunt creëren, leren kinderen er veel van. Het luisteren naar verhalen verstevigt de taalbasis en vergroot de woordenschat. Gelukkig zijn er veel boeken beschikbaar!

Lees meer: Samen Lezen over Sinterklaas

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau