Boos, wist u dat...

 Iedereen is het wel eens: boos. Maar wist u dat boos een normaal en gezond gevoel is? En dat het een manier van ons lichaam is om ons attent te maken op problemen? Test uw kennis over boos gedrag met de serie 'Wist u datjes' die wij voor u op een rij hebben gezet.

Lees meer: Boos, wist u dat...

Integratieve Kindertherapie en boosheid

Steeds meer kinderen, ouders, leerkrachten en intern begeleiders hebben goede ervaringen met Integratieve Kindertherapie. Ook bij boosheid kan Integratieve Kindertherapie worden gebruikt: een kortdurende effectieve therapie die werkt vanuit de kracht en mogelijkheden van het kind. Logisch dat ook IJsselgroep beschikt over een Integratieve Kindertherapeut.

Lees meer: Integratieve Kindertherapie en boosheid

Event Onderwijszorg (ONL)

Op 4 oktober jl. vond het event van ONL plaats in Amersfoort. Het thema was leren lezen en de keynote werd verzorgd door Laurentien van Oranje. Zij pleitte voor het sluiten van de keten: van preventie van taalachterstanden in de leeftijdsgroep 0-4 jaar naar het wegwerken van de achterstanden van kinderen op de basisschool. Taal- en leesspecialist Janna de Haan van IJsselgroep gaf een workshop over TaalKracht en CDA Tweede Kamerlid René Peters nam het pamflet 'Ieder kind kan leren lezen' in ontvangst.

Lees meer: Event Onderwijszorg (ONL)

Halloween

Halloween staat voor maskers, pompoenen, ghost tours en verkleedpartijen. Deze ‘horror-nacht’ markeert het eind van de oogstperiode en wordt op 31 oktober ’s nachts gevierd. Ook op het gebied van dyslexie, gedrag en leren valt er voor kinderen veel te griezelen. Anders zijn is immers vaak 'eng' ...

Lees meer: Halloween

Passende Kinderopvang

Waar in het onderwijs wettelijk is bepaald dat kinderen die zorg nodig hebben zoveel mogelijk binnen de reguliere klassen moeten blijven, staat passende kinderopvang nog in de kinderschoenen. Natuurlijk heeft ook een deel van de peuters extra ondersteuning nodig voor taal- of gedragsproblemen, maar de pedagogisch medewerkers hebben onvoldoende kennis, geld en tijd om extra zorg te bieden. Wat vindt Ouderorganisatie BOinK hiervan en wat zijn de resultaten van Passende Kinderopvang Nijmegen?

Lees meer: Passende Kinderopvang

© 2017 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau