Samenwerken vanuit verschillende disciplines

Door vanuit verschillende disciplines goed samen te werken kunnen kinderen vaak toch de volgende stap zetten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de behandeling van kinderen waar een overlap zit tussen een leerprobleem én een sociaal-emotioneel probleem. Ook is er een effectieve samenwerking tussen de behandelaren, gedragswetenschappers en onderwijsadviseurs. In deze blog twee voorbeelden uit de praktijk.

Lees meer: Samenwerken vanuit verschillende disciplines

Toch met vertrouwen en plezier naar school: integratieve kindertherapie helpt.

Hoera, de scholen zijn weer begonnen! Veel ouders en kinderen keken uit naar dit moment. Toch is fijn naar school gaan niet voor ieder kind vanzelfsprekend: strubbelingen in de klas, moeilijk contact maken met leeftijdsgenootjes, pestkoppen. Het is voor sommige kinderen opeens weer actueel. Een korte boost met Integratieve kindertherapie kan uitkomst bieden …

Lees meer: Toch met vertrouwen en plezier naar school: integratieve kindertherapie helpt.

Dyslexie en ADHD: dubbel speciaal

Kelly is acht jaar. Op school heeft ze het fijn, maar toch voelt ze zich anders dan haar leeftijdsgenootjes. Die vinden lezen makkelijk en zitten rustig boven hun boek. Kelly vindt lezen moeilijk en haar benen wiebelen steeds harder onder de tafel.

Halverwege groep 4 krijgt Kelly onderzoeken omdat ze misschien dyslexie heeft. Na het onderzoek zeggen haar ouders dat ze ook “concentratieproblemen” heeft. Op een dag gaat ze met haar ouders naar IJsselgroep en ontmoet ze Corine die haar een “bewuste beweger” noemt. Dat is het begin van meer rust.

Lees meer: Dyslexie en ADHD: dubbel speciaal

Drie leuke oefeningen om er op woningsdag een feestje van te maken

Op een leuke manier oefenen met lezen en spelling

Geen koningsdag, maar woningsdag. Daarom drie tips om er thuis toch een feestje van te maken. En het mooie is: met deze tips oefent u op een leuke manier met lezen en met spelling. Uiteraard spelen uw kind en de koning hierbij een belangrijke rol. Bekijk de video en doe mee.

Lees meer: Drie leuke oefeningen om er op woningsdag een feestje van te maken

© 2020 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau