Toch met vertrouwen en plezier naar school: integratieve kindertherapie helpt.

Hoera, de scholen zijn weer begonnen! Veel ouders en kinderen keken uit naar dit moment. Toch is fijn naar school gaan niet voor ieder kind vanzelfsprekend: strubbelingen in de klas, moeilijk contact maken met leeftijdsgenootjes, pestkoppen. Het is voor sommige kinderen opeens weer actueel. Een korte boost met Integratieve kindertherapie kan uitkomst bieden …

De periode thuis was een oase van rust voor kinderen die het niet gemakkelijk hebben op school. Thuis worden ze niet geconfronteerd met moeilijke (sociale-) situaties. Problemen waar je kind misschien al een tijdje mee worstelde, waren er opeens niet meer.

Spanning

De opening van de scholen heeft misschien wel spanning veroorzaakt bij je kind. Handig voor jezelf opkomen hoe ging dat ook alweer? Is mijn vriendje nog wel mijn vriendje? Hoe ga je om met werkdruk op school, onzekerheid en faalangst? En hoe zit het eigenlijk met het coronavirus? Voor ons als volwassenen is dit al moeilijk te bevatten, voor kinderen is dat niet heel anders. Hoe praat je daarover? Ieder kind gaat anders om met een onbekende situatie. Is je kind teruggetrokken en angstig, druk, een piekeraar of een prater? Het is voor ouders altijd moeilijk als het niet goed gaat met je kind.

Vol vertrouwen

IJsselgroep kan helpen om kinderen vol vertrouwen over de drempel van school te laten stappen. Naast cognitieve gedragstherapeutische methoden gebruiken wij ook integratieve therapeutische methoden die spel- en kindgericht zijn. Juist deze integratieve kindertherapie geeft kinderen een boost in het zelfvertrouwen, zodat zij weer met plezier naar school gaan. De kindertherapeut werkt altijd nauw samen met een regiebehandelaar. Hierdoor is er meer kennis en kunde en kan er goed worden ingespeeld op zaken die eventueel om meer aandacht vragen.

PHOTO 2020 05 15 13 32 08  PHOTO 2020 05 15 13 51 26

Integratieve Kindertherapie

Dit is een kortdurende effectieve therapie die werkt vanuit de kracht en mogelijkheden van het kind. Het kind wordt in al zijn eigenheid gezien en de behandeling richt zich op het versterken van het kind. Na de intake gaan we tijdens de sessie spelenderwijs op ontdekkingsreis. Er wordt gebruik gemaakt van spel, verhaal, muziek of knutselen. Je kind kiest vanuit eigen interesse spelmateriaal en bepaalt het tempo van zijn ontwikkeling. Een kindertherapeut leidt het proces en kiest de werkvormen en interventies. Tijdens de oudergesprekken krijgen ouders handvatten om handig om te gaan met gevoelens en gedrag van hun kind.

Opfris en power-traject

Speciaal in deze tijd bieden we voor kinderen een kort opfris of powertraject. Afhankelijk van de uitdaging kunnen we al vanaf een beperkt aantal sessies uw kind een boost geven om weer met vertrouwen en plezier naar school te gaan.

Meer informatie

Wilt u meer weten over wat de behandelaren en kindtherapeuten van IJsselgroep voor u en uw kind kunnen betekenen? Neem dan contact op met het secretariaat via 088 093 15 15 of met Aline Bomers, Integratieve Kindertherapeut bij IJsselgroep via 06 51 99 25 77 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau