Samen Zomerlezen!

Nog maar een paar weken en dan staat de zomervakantie alweer voor de deur. Het is voor de kinderen heerlijk om zes weken vakantie te hebben. Voor de leesontwikkeling is het wel belangrijk om in de vakantie te blijven lezen. Vandaar deze special over zomerlezen en hoe leuk dit kan zijn

 

Om een zomerdip te voorkomen heeft IJsselgroep ‘Samen Zomerlezen!’ ontwikkeld voor ouders en kinderen. Het handige pdf-document bevat informatie over het belang van lezen, boekenleggers met leesklokken voor extra motivatie, leestips en vooral veel leuke boekentips.

Naar de handige pdf ‘Samen Zomerlezen!’

image001

Boekentips

Ouders hebben een aanzienlijke invloed op het lezen van hun kind. In de praktijk hebben ouders vaak geen idee welke boeken voor hun kind geschikt zijn. In ‘Samen Zomerlezen’ zijn voor alle groepen boekentips opgenomen. Al deze boeken zijn ook terug vinden in de online Bibliotheek.

Naar de boekentips

Gratis Online Bibliotheek

De online Bibliotheek is deze zomer gratis toegankelijk. Hierdoor hebben alle kinderen toegang tot boeken tijdens de zomervakantie. Natuurlijk kunnen boeken ook geleend worden bij de bibliotheek of gekocht worden bij de (lokale) boekhandel.

image004

Leuke boekenlegger

Om kinderen extra te motiveren zijn in ‘Samen Zomerlezen’ boekenleggers opgenomen met leesklokken. Ouders kunnen bij elke klok afspreken welke (kleine) beloning er staat tegenover een uur lezen. De tijd die is gelezen in een boek, mag worden ingekleurd in de klok. Is de klok vol dan heeft het kind de beloning verdiend.

Naar de boekenleggers

Samen Zomerlezen! downloaden

Je vindt de boekentips, leestips en de boekenleggers met leesklokken in de pdf ‘Samen Zomerlezen!

Bekijk de pdf ‘Samen Zomerlezen!’

image003

Nieuwsbrief ‘Samen Lezen!’ voor ouders en kinderen

Wilt u regelmatig handige boekentips en leestips ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Samen Lezen! voor ouders’.

Aanmelden nieuwsbrief Samen lezen! voor ouders

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met Linda van Oosterbaan  via 06 49 35 56 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau