‘Samen Lezen!’ voor ouders en kinderen staat in het teken van de kinderboekenweek

Van 6 tot 17 oktober 2021 is het weer Kinderboekenweek met als thema Worden wat je wil! De kans om thuis met uw kind op een leuke manier aandacht te besteden aan het lezen. Na ‘Samen Zomerlezen!’ heeft IJsselgroep dan ook een nieuwe versie van ‘Samen lezen!’ ontwikkeld die helemaal in het teken staat van de Kinderboekenweek.

Samen Lezen! voor ouders

Voor de kinderboekenweek is er voor ouders een download beschikbaar met de volgende onderdelen:

  • De thematitels behorende bij de kinderboekenweek in een handig overzicht voor groep 1 tot en met 8
  • Een schrijf- en tekenopdracht
  • Een mooie boekenlegger rond het thema beroepen

Download de pdf met alle drie de onderdelen

Waarom thuis lezen?

Kinderen die opgroeien in een huis met boeken en ouders die (voor)lezen hebben een voorsprong. Ze hebben meer kennis van de wereld en kennen meer woorden. Als kinderen veel lezen, gaan ze beter lezen. Een goede leesvaardigheid helpt kinderen bij het leren op school. Kinderen die veel lezen behalen vaak betere schoolprestaties.

Leestips

  • Geef het goede voorbeeld: als u thuis op een positieve manier aandacht aan lezen in boeken besteedt, krijgt uw kind meer plezier in lezen.
  • Lees op vaste momenten, maak er een dagelijkse routine van. Bijvoorbeeld voor het slapengaan.
  • Blijf veel voorlezen, ook als kinderen zelf al goed kunnen lezen.

Bibliotheek

Tijdens de kinderboekenweek is het mooi om samen met uw kind te praten en te lezen over beroepen. Wat wil uw kind worden? Wat lijkt hem/haar leuk aan dit beroep? Kunnen jullie er een boek over vinden? Ga samen eens kijken in de bibliotheek. De bibliotheek is gratis voor kinderen.

Voordelen van (samen) lezen

Benieuwd naar alle voordelen van lezen? Bekijk dan deze kaart:

2021 02 05 11 54 12 Clipboard

Nieuwsbrief ‘Samen Lezen!’ voor ouders en kinderen

Wilt u regelmatig handige boekentips en leestips ontvangen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief ‘Samen Lezen! voor ouders’.

Aanmelden nieuwsbrief Samen lezen! voor ouders

Samen lezen! en de kinderboekenweek: een toelichting op de drie onderdelen

De thematitels van de Kinderboekenweek in een handig overzicht

Wilt u thuis aandacht hebben voor de Kinderboekenweek? Maar weet u niet welke boeken u moet kiezen? Geen paniek: we hebben de thematitels van de Kinderboekenweek over beroepen voor u op een rij gezet (zie download). Wilt u meer weten over deze boeken, dan zijn er in de verschillende bibliotheken of boekwinkels genoeg deskundige medewerkers die u vast willen helpen.

Download de boekentips voor de Kinderboekenweek

Leuke schrijf en tekenopdracht

Wat wil je later worden? Wat lijkt je leuk? Welke kleding draag je dan? Inderdaad: mooie vragen om thuis met uw kind te beantwoorden en samen over te praten.

Download de schrijf- en tekenopdracht

Boekenlegger

De boekenlegger bevat leuke vragen om met uw kind in gesprek te gaan over ‘wat hij/zij wil worden’: u leert ongetwijfeld weer nieuwe dingen over uw kind en zijn/haar talenten. U kunt de boekenlegger samen met uw kind printen, uitknippen en dubbelplakken. Klaar? Lezen maar!

Download de boekenlegger

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met Linda van Oosterbaan: 06 49 35 56 95 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau