PlaygroundVR: zieke Leerlingen spelen op afstand met klasgenootjes

Wat missen zieke kinderen ontzettend als ze niet naar buiten kunnen? Spelen in een speeltuin met vriendjes en vriendinnetjes. Veel zieke kinderen mogen hun kamer of bed in het ziekenhuis niet uit of moeten thuis blijven. 

 Dit kan sinds kort anders. Onze collega’s van OZL (Onderwijs aan Zieke Leerlingen) werken sinds kort met PlaygroundVR. Hiermee blijft de zieke leerling thuis of in het ziekenhuis in contact met zijn/haar klasgenoten en kan hij/zij zelfs met ze spelen in de virtuele speeltuin. Samen rondlopen, kletsen, een bal overgooien, verstoppertje spelen. Het kan allemaal.

foto 1

foto 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe het werkt voor Aiden en De Duinvlinder

Consulenten Onderwijsondersteuning Zieke Leerlingen, Imke van de Venne en Michael de Waard, brachten de set naar De Duinvlinder in Almere. De school waar leerling Aidan in groep 4 zit. Door zijn gezondheidstoestand kan hij niet fysiek deelnemen aan het onderwijs in de klas.

"Het voelde even alsof ik niet meer in mijn rolstoel zat”

Lees de blog op de site van OZL

Wilhelmina ziekenhuis

 

 

 

 

 

 

 

In het Wilhemina Kinderziekenhuis ging PlaygroundVR een nieuwe versie van hun software testen tijdens Nationale Buitenspeeldag, zodat de kinderen in het ziekenhuis alsnog buiten konden spelen met elkaar!

Basisschool

PlaygroundVR is het meest geschikt voor leerlingen van de basisschool. De consulenten OZL vinden niet alleen onderwijs erg belangrijk om zoveel mogelijk deel te kunnen nemen aan het normale leven, maar ook dat spelen met klasgenoten heel erg nuttig kan zijn hiervoor. Zoveel mogelijk contact met klasgenoten zorgt immers voor een snellere en makkelijkere re-integratie van de leerling terug naar school. 

Meer informatie

Wil je meer weten over onderwijs aan zieke leerlingen of over de PlaygroundVR? Neem contact op met Imke van de Venne via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau