Samen zomerlezen

Het gaat nu echt snel: de zomervakantie komt eraan. Daarom is er weer een ‘Samen lezen’ voor scholen en ouders. Deze keer staat het zomerlezen centraal.

Samen Zomerlezen

De zomervakantie staat voor de deur en het is heerlijk voor kinderen om zes weken vakantie te hebben. Voor de leesontwikkeling is het belangrijk om in de vakantie te blijven lezen. Vandaar deze special over zomerlezen en het motiveren van ouders en kinderen. In de pdf  'Samen zomerlezen’ staan:

  • Handige tips voor ouders om te zomerlezen
  • Boekentips voor alle groepen
  • Leesklokken voor extra leesmotivatie

Download de pdf

Online bibliotheek

Alle boekentips van ‘Samen Zomerlezen’ zijn terug te vinden in de online Bibliotheek. Kinderen kunnen gratis inloggen op de app van de online Bibliotheek met hun biebpas en bijbehorend wachtwoord. Natuurlijk kunnen boeken ook geleend worden bij de bibliotheek of gekocht worden bij de (lokale) boekhandel.

Tips voor ouders

  • Houd het lezen leuk en gezellig. Plan het op vaste momenten. Bijvoorbeeld na het ontbijt, na de lunch of voor het slapengaan. Maak er een routine van.
  • Overleg met het kind welk boek hij/zij gaat lezen. Het boek moet leuk zijn.
  • Veel (jonge) kinderen vinden het fijn om de beurtte lezen in het boek: om en om een zin, een halve bladzijde of een hele bladzijde.
  • Geef veel complimenten.
  • Blijf ook voorlezen. Ook oudere kinderen vinden het vaak heerlijk om naar verhalen te luisteren. Hiervoor kunnen ook luisterboeken uit de online Bibliotheek worden ingezet. Het luisteren naar verhalen is leuk en ontspannend. Bovendien verstevigt dit de taalbasis van het kind.

Meer informatie

Wil je meer weten over ‘Samen Lezen’, de nieuwsbrief over lezen en leesmotivatie? Of heb je ideeën of suggesties? Neem dan contact op met Linda Oosterbaan: 06 49 35 56 95, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau