Inzet instructiefilmpjes bij dyslexiebehandeling groot succes

Instructiefilmpjes werken motiverend bij de behandeling van dyslexie. PDIJ ontwikkelt een serie filmpjes voor spelling. Ontdek hoe het werkt en bekijk zelf een instructiefilm voor spelling.

Instructiefilmpjes werken motiverend bij de behandeling van dyslexie. PDIJ ontwikkelt een serie filmpjes voor spelling. Ontdek hoe het werkt en bekijk zelf een instructiefilm voor spelling.

Hoe werkt het?

Tijdens dyslexiebehandelingen hecht PDIJ besteden wij veel aandacht aan de motivatie van kinderen. En kinderen vinden leren van papier niet altijd even leuk. Als iets te lang duurt, haken zij af. Daarom zijn wij gestart met een pilot waarin tijdens de dyslexiebehandeling gebruik wordt gemaakt van instructiefilmpjes voor spelling.

Als kinderen zijn aangekomen bij een herhalingsles (een groep spellingregels is al uitgelegd), krijgen zij een aantal filmpjes met spellingmoeilijkheden mee die zij thuis bekijken. Na afloop van het filmpje werken zij met een digitaal oefenprogramma en werkbladen.

De filmpjes zijn specifiek ontwikkeld rondom de spellingmethode die PDIJ in haar behandelingen toepast, de methode van Onderwijszorg Nederland (ONL). Hierdoor is de instructie in het filmpje hetzelfde als de instructie van de behandelaar.

Voordelen

De voordelen van het werken volgens deze aanpak zijn onder andere:

  • Door meer thuis te oefenen ontstaat mogelijk een kortere behandeltijd;
  • Thuis oefenen stimuleert de zelfredzaamheid van kinderen en ouders;
  • Monitoring op afstand door de behandelaar maakt een goede analyse mogelijk
  • Daardoor ontstaat een nog betere afstemming op dat wat het kind nodig heeft;
  • En zal de motivatie om te leren verhoogd worden.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de inzt en ontwikkeling van de instructiefilmpjes? Neem dan contact op met Veronique van Dam, orthopedagoog PDIJ (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau