Faciliteiten en hulpmiddelen bij dyslexie

Heeft uw kind dyslexie? Krijgt uw kind extra begeleiding op school en/of gerichte behandeling? En bent u benieuwd naar de faciliteiten en hulpmiddelen voor dyslectische leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs? Kom dan naar de informatieavond voor ouders van kinderen in de basisschoolleeftijd. Ook medewerkers van scholen zijn van harte welkom.

Programma

  • Een inleiding over hulpmiddelen en compensatiemogelijkheden zoals extra tijd en mondelinge afname van toetsen door een dyslexiespecialist van de IJsselgroep
  • Uitleg over de verschillende mogelijkheden die er zijn voor compenserende hulpmiddelen. Tijdens de avond worden de verschillende opties binnen de voorleesprogramma’s, de Daisy spelers en ook Daisy app gedemonstreerd door Henny Lindenschot, dyslexiecoach VO en een dyslexiespecialist van IJsselgroep.

Hulpmiddelen ICT

Er komen steeds meer compenserende hulpmiddelen beschikbaar voor dyslectische leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Het doel is om belemmeringen bij leerlingen met dyslexie te verminderen en hen in staat te stellen op leeftijdsniveau te functioneren. Het bevordert bovendien de zelfredzaamheid en het competentiegevoel.

Veel toepassingsmogelijkheden

Compenserende (hulp)middelen bieden ondersteuning op het gebied van technisch en begrijpend lezen, spellen en strategisch schrijven. Het wordt ook ingezet bij het opzoeken in en voorspellen met woordenboeken, structureren en samenvatten van teksten en het maken van toetsen en examens. Uit de praktijk en uit onderzoek blijkt dat de middelen vaak ook een bijkomend remediërend effect hebben.

Wanneer en waar

Data

  • Dinsdag 15 september: Doetinchem
  • Dinsdag 22 september: Apeldoorn
  • Dinsdag 6 oktober: Enschede

De exacte locaties worden later bekend gemaakt.

Tijd

  • Alle bijeenkomsten zijn van 19:00 tot 21:00 uur

Kosten

  • € 10,00 per persoon

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Schrijft u zich dan snel in.

Schrijf u hier in


Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact op met Jeanine van Maanen via 06 14 00 40 79 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau