Samen werken aan gedrag

Is uw kind onrustig of snel boos? Heeft hij/zij faalangst of weinig zelfvertrouwen? Of speelt er iets anders? Veel uitdagingen en/of problemen bij kinderen kunnen ouders en scholen zelf oplossen. Maar niet altijd. Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig. Professionele behandeling, soms voorafgegaan door een onderzoek. Heeft uw kind extra aandacht nodig? Laten wij dan samen de volgende stap te zetten. Onze gedragswetenschappers zijn actief in het onderwijs én de zorg: de combinatie die kinderen en ouders verder helpt. Effectief als het gaat om onderzoek en/of korte behandeling bij:

Hoe ervaart Luca het onderzoek?

Behandeling: hoe werkt het?

Samen met IJsselgroep: 7 voordelen

  • Direct starten: u wilt uw kind snel helpen. Wij hebben geen wachtlijsten*.
  • Sterke kanten: we maken gebruik van de sterke kanten van uw kind en benadrukken zijn/haar kwaliteiten.
  • Samen met ouders: u speelt een grote rol bij het stimuleren, begeleiden en helpen van uw kind
  • Kwalitatief sterke behandelprogramma’s: de gebruikte behandelprogramma’s hebben bewezen effect
  • Op maat gemaakte behandelplannen: elke begeleiding stemmen we af op de specifieke situatie van uw kind
  • Afstemming tussen zorg en onderwijs: door goed overleg stemmen we af wat het beste is voor uw kind
  • Samen met school: goede afstemming met de leerkrachten van uw kind en de intern begeleider op school. Behandeling/diagnostiek kan op school plaatsvinden.

Mijn zoon zit gelukkig
weer lekker in zijn vel

Fijn om haar met plezier
naar school te zien gaan

Onze gedragswetenschappers zijn actief in het onderwijs én de zorg: de combinatie die kinderen verder helpt. Heeft u vragen of wilt u in gesprek over uw kind?

Ook voor leerlingen op het VO

Ben jij wel eens onrustig of snel boos? Heb je faalangst of weinig zelfvertrouwen? Meestal lukt het je om dit zelf op te lossen, maar soms lukt dit niet. Jeugdpraktijk IJsselgroep biedt daarom professionele begeleiding. Vaak zijn een aantal gesprekken al voldoende, maar er kan ook eerst onderzoek nodig zijn om zicht te krijgen op wat er aan de hand is. Wil je graag hulp of advies over hoe je met dingen om kunt gaan? Download de folder en neem contact op.

Uw kind en onze behandeling

Onze behandeling richt zich op het beter leren omgaan met het betreffende gedrag. Daarbij maken we gebruik van de sterke kanten van uw kind. Juist door uit te gaan van wat wel lukt, groeit het zelfvertrouwen. We werken met bestaande behandelprogramma’s waarvan het succes is bewezen. Elke behandeling stemmen we af op de individuele hulpvraag van het kind. Uw kind staat centraal. Als ouder wordt u nadrukkelijk bij de behandeling betrokken.

Twee behandelcentra

Onze vestigingen in Apeldoorn, Doetinchem, Hoogeveen en Meppel hebben een behandelcentrum. Ook kan behandeling/diagnostiek op school plaatsvinden. PDIJ biedt u Basis GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) voor lichte tot matige psychische aandoeningen. Voor meer complexe psychische aandoeningen en uitgebreide psychodiagnostiek bieden wij Gespecialiseerde GGZ.

Vanaf 1 november 2019 kunnen aanmeldingen voor de vergoedingsregeling dyslexie en specialistische GGZ alleen nog digitaal door ouders worden doorgegeven.

U kunt daarvoor terecht op deze pagina

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met het secretariaat van PDIJ:

088 093 15 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau