Gedragsbehandeling

Is uw kind onrustig of snel boos? Heeft het faalangst of weinig zelfvertrouwen? Veel van deze problemen bij kinderen kunnen ouders en scholen zelf oplossen. Maar niet altijd. Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig. Professionele behandeling, soms voorafgegaan door een onderzoek. Heeft uw kind extra aandacht nodig? Laten wij dan uw kind samen helpen om de volgende stap te zetten. Onze gedragswetenschappers zijn actief in het onderwijs én de zorg: de combinatie die kinderen verder helpt.

Mijn zoon zit gelukkig
weer lekker in zijn vel

Fijn om haar met plezier
naar school te zien gaan

Verschillende kinderen, verschillend gedrag

Wij helpen kinderen onder andere met onderzoek en/of korte behandeling bij:
 • Faalangst
 • Negatief zelfbeeld
 • Lage sociale weerbaarheid
 • Angsten en somberheid
 • Druk gedrag en aandachtsconcentratieproblemen (ADD/ADHD)
 • Boos, opstandig en agressief gedrag
 • Problemen in de omgang met anderen
 • Gepest worden
 • Sociaal-emotionele problemen bij (hoog) begaafdheid

Onze gedragswetenschappers zijn actief in het onderwijs én de zorg: de combinatie die kinderen verder helpt. Heeft u vragen of wilt u in gesprek over uw kind?

Uw kind en onze behandeling

Onze behandeling richt zich op het beter leren omgaan met het betreffende gedrag. Daarbij maken we gebruik van de sterke kanten van uw kind. Juist door uit te gaan van wat wel lukt, groeit het zelfvertrouwen. We werken met bestaande behandelprogramma’s waarvan het succes is bewezen. Elke behandeling stemmen we af op de individuele hulpvraag van het kind. Uw kind staat centraal. Als ouder wordt u nadrukkelijk bij de behandeling betrokken.

Hoe werkt het?

We starten met een intakegesprek. De GZ-psycholoog neemt de hulpvraag met u door en bekijkt welke aanpak het beste is voor uw kind. Soms kunt u met een aantal praktische adviezen weer verder. Het kan ook zijn dat dit niet voldoende is. We doen dan een voorstel voor behandeling en bespreken dat met u.

Uw kind en ons onderzoek

Is er meer inzicht gewenst? Dan ligt een psychologisch onderzoek voor de hand. De bevindingen, conclusies en concrete adviezen leggen we vast in een schriftelijk rapport dat we met u bespreken. Aansluitend op het onderzoek kan een passende behandeling worden opgestart. Wij bieden zowel basis GGZ als gespecialiseerde GGZ.

Wat kost het?

De behandeling van uw kind kan worden vergoed door uw gemeente. Voor de vergoeding heeft u een verwijzing nodig. Dit kan via uw huisarts of via de gemeente. Heeft u geen verwijzing? Ook dan kunt u bij ons terecht. De kosten komen dan voor eigen rekening. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen.

Samen met IJsselgroep: 7 voordelen

 • Direct starten: u wilt uw kind snel helpen. Wij hebben geen wachtlijsten.
 • Sterke kanten: we maken gebruik van de sterke kanten van uw kind en benadrukken zijn/haar kwaliteiten
 • Samen met ouders: u speelt een grote rol bij het stimuleren, begeleiden en helpen van uw kind
 • Kwalitatief sterke behandelprogramma’s: de gebruikte behandelprogramma’s hebben bewezen effect
 • Op maat gemaakte behandelplannen: elke begeleiding stemmen we af op de specifieke situatie van uw kind
 • Afstemming tussen zorg en onderwijs: door goed overleg stemmen we af wat het beste is voor uw kind
 • Samen met school: goede afstemming met de leerkrachten van uw kind en de intern begeleider op school. Behandeling/diagnostiek kan op school plaatsvinden.

Ontdek hoe u snel en goed het administratieve deel afhandelt.

Behandelcentra en contact

Onze vestigingen in Apeldoorn en Doetinchem hebben een behandelcentrum. Ook kan behandeling/diagnostiek kan op school plaatsvinden. PDIJ biedt u Basis GGZ (Geestelijke GezondheidsZorg) voor lichte tot matige psychische aandoeningen. Voor meer complexe psychische aandoeningen en uitgebreide psychodiagnostiek bieden wij Gespecialiseerde GGZ. Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op:

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met het secretariaat van PDIJ:

088 093 15 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2017 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau