Groepsbegeleiding lezen en spellen

Mijn kind heeft veel moeite met lezen en spellen, maar komt niet in aanmerking voor vergoede behandeling. De dyslexiebehandeling is afgelopen, maar mijn zoon kan nog wel ondersteuning bij het spellen en lezen gebruiken. Voor sommige kinderen is het fijn als er extra begeleidingsmogelijkheden zijn op het gebied van lezen en spellen. Daarom biedt IJsselgroep groepsbegeleiding…

Opzet

Tijdens 8 bijeenkomsten van 60 minuten staan oefeningen met lezen en spellen centraal en is er aandacht voor het omgaan met de lees- en spellingproblemen. Dankzij het werken in groepsverband kunnen kinderen ervaringen delen en van elkaar leren. Een groep bestaat uit maximaal 4  deelnemers. Bij het indelen van de groepen houden we rekening met zowel de leeftijd als het spelling- en leesniveau van de kinderen. De bijeenkomsten vinden plaats om de 2 weken.

Wat gaan we doen?

Tijdens de eerste bijeenkomst maken we kennis met elkaar. Ook stellen we samen met elk kind doelen op: wat gaat al goed, waar wil je aan werken en hoe gaan we dat aanpakken? In de bijeenkomsten daarna werken de kinderen aan de opdrachten die ze wekelijks als huiswerk meekrijgen. De opdrachten worden op een positieve manier in de groep besproken.

Voortgang en afronding

Tussentijds ontvangen ouders informatie over de voortgang. Tijdens de laatste bijeenkomst evalueren we de doelen en resultaten met ouders en kind.

Door wie?

Een orthopedagoog verzorgt de bijeenkomsten onder supervisie van een regiebehandelaar. 

Voor wie?

Groepsbegeleiding lezen en spellen is voor kinderen in de basisschoolleeftijd die (nog) niet in aanmerking komen voor vergoede dyslexiebehandeling of wanneer de behandeling is afgesloten. Deze begeleiding is altijd in een kleine groep.

Waar en wanneer?

In overleg wordt bepaald waar en wanneer de bijeenkomsten plaatsvinden.

Kosten

De kosten worden in overleg bepaald. Uiteraard zijn maatwerk-trajecten in opdracht van scholen en gemeenten mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

Informatie en aanmelding

Heeft u vragen of wilt u uw kind aanmelden voor de groepsbegeleiding lezen en spellen? Neem dan contact op met het secretariaat van PDIJ via 088 093 15 15 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download

U kunt het A4 document ‘Groepsbegeleiding; ‘lezen en spellen’ hieronder downloaden.

DOWNLOAD FOLDER

Download

U kunt het A4 document ‘Groepsbegeleiding; ‘lezen en spellen’ hieronder downloaden.

DOWNLOAD FOLDER

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau