Leren

Leren gaat niet iedereen even makkelijk af. Sommige kinderen hebben moeite met lezen, spellen, rekenen, informatieverwerking, concentratie of het geheugen. Andere kinderen willen juist meer worden uitgedaagd of hebben behoefte aan verdieping. Voor welke uitdaging uw kind ook staat: wij helpen graag door te werken aan zelfvertrouwen en schoolmotivatie. Ook stellen wij door middel van onderzoek vast wat de oorzaak is en welke hulp en begeleiding er op school en/of thuis nodig is.

Aandachtsgebieden

Hoe gaat dat in zijn werk?

U kunt zich op werkdagen telefonisch aanmelden. U ontvangt een informatiepakket met daarin o.a. Vragenlijsten. Vervolgens wordt tijdens een intakegesprek de vraagstelling met u doorgenomen om een zo duidelijk mogelijk beeld te vormen van de situatie en de hulpvraag. Op basis van de informatie uit de intakefase wordt een plan van aanpak gemaakt. We bespreken met u of direct gestart kan worden met een behandeling of dat mogelijk nader psychologisch onderzoek gewenst is.

Onderzoek

Wanneer er psychologisch onderzoek gewenst is, maken we een onderzoeksopzet die vervolgens in een à twee dagdelen wordt uitgevoerd. Afhankelijk van de vraagstelling heeft dit onderzoek betrekking op de cognitieve vaardigheden die een rol kunnen spelen bij de leerproblemen van uw kind, zoals intelligentie, specifieke taalvaardigheden, leer- en geheugenstrategieën en sociaal-emotionele factoren. Daarbij wordt ook gekeken naar de sterke kanten van uw kind en wat het kind nodig heeft om optimaal te functioneren. Wij gebruiken de veerkracht van kinderen en zoeken specifiek naar talenten om deze optimaal te benutten.

Behandeling

Na het onderzoek krijgt u altijd een schriftelijke rapportage met de resultaten, conclusies en handelingsadviezen dat wij met u bespreken. Aansluitend op het onderzoek, kan indien gewenst, een passende behandeling worden opgestart. Uiteraard kan - in overleg met u - de school van uw kind hierbij worden betrokken.

Meer informatie

Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact op met het secretariaat van PDIJ:

088 093 15 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau