Corine Zwikker

Functie: Gezondheidszorg psycholoog, Orthopedagoog, Regiebehandelaar dyslexiezorg en BGGZ/ZGGZ, Gedragswetenschapper

Mobiel: 06 51 00 58 76
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


In 2000 ben ik met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening begonnen. Daar heb ik stage gelopen op een peuter/kleuterschool in Engeland en later in een gezinsvervangendtehuis voor kinderen bedreigd in hun ontwikkeling in Apeldoorn. Ik merkte dat kinderen naast sociaal-emotionele problemen ook vaak problemen op school hebben. Vandaar ben ik toen gestart met de studie Pedagogisch Wetenschappen in Utrecht. Ik ben afgestudeerd in twee richtingen: psycho-sociale problemen en leerproblemen.

Direct na mijn studie in 2003 kreeg ik een baan bij IJsselgroep. Ik werk hier nu al heel wat jaren en heb veel dingen gedaan. Ik ben gedragswetenschapper op scholen geweest. Ik heb teamtraining gegeven voor schoolteams, ouderavonden op school en kinderdagverblijven over pestgedrag. Ook heb ik dyslexiebehandelingen gegeven.

Ondertussen heb ik in eind 2009 de GZ-opleiding afgerond en werk ik nu als gezondheidszorgpsycholoog en regiebehandelaar in de regio Apeldoorn en omgeving. Dit is een zeer gevarieerde en uitdagende baan. Verder heb ik trainingen gevolgd voor EMDR, Mission Possible en Brain Blocks. Deze technieken kan ik goed inzetten in mijn werkzaamheden. In mijn werk krijg ik energie als ik ouders, kinderen, pubers, leerkrachten of collega’s een stapje verder kan helpen in hun ontwikkeling.

In mijn vrije tijd doe ik graag dingen met mijn gezin. Ik speel met mijn drie kinderen graag spelletjes of kijk met mijn man een leuke film. Als ik iets voor me zelf moet doen, dan puzzel ik graag (legpuzzels of puzzelboekjes). Op zo’n moment vergeet ik de tijd en krijg ik veel energie.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau