Herman Giesbers

Functie: manager PDIJ / Relatiemanagers Sales

Telefoon: 088 093 1154
Mobiel: 06 22 93 89 52
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think…" (Einstein)

Onderwijsadviseur

Sinds 2000 werk ik bij de IJsselgroep als onderwijsadviseur, relatiemanager en manager psychologische dienstverlening.

Mijn motto is: ‘Education is not the learning of facts, but the training of the mind to think…’ (Einstein).

Om dit te bereiken, reik ik scholen en alle betrokken in educatie gereedschap aan, zodat zij de volgende generatie leert leren en leert denken: Leer ze het zelf te doen. Thinking for Learning is het concept dat hier vorm en inhoud aan geeft en is ongeveer 20 jaar geleden ontwikkeld in Groot Brittannië. In 2010 hebben wij het naar Nederland gehaald. Samen met andere onderwijsadviseurs is het curriculum van Thinking for Learning verrijkt met de inzichten van Marzano dat past bij het Nederlandse onderwijs. Inmiddels zijn al meer dan 30 scholen in Nederland Thinking for Learning school.
Uiteindelijk hebben we een nieuwe generatie nodig die uitgaat van creatieve productie in plaats van simpele reproductie.

Mijn wens voor alle kinderen is dat zij het beste onderwijs krijgen dat bij hen past. Begeleiding op maat die het mogelijk maakt om het beste uit zichzelf te halen, hoort bij een deel van hen. De talentgesprekken die behandelaren voeren met kinderen met ernstige dyslexie zijn hier een mooi voorbeeld van: waar je goed in bent, daar moet je je op richten.

IJsselgroep voorziet in een integraal dienstverleningsmodel van leerlingenzorg, basis GGZ, tot en met schoolinnovatietrajecten. Als relatiemanager is het mijn passie om onderwijsvraagstukken van schoolbesturen, (voor)scholen en gemeenten te vertalen in waardevolle adviestrajecten in belang van passend onderwijs voor iedereen.

Mijn vrije tijd besteed ik graag aan sporten, maar ook vind ik het fijn om te koken voor familie en vrienden. Natuurlijk volg ik de band van mijn zoon Hugo, de muziekproducties van Guido en de ontwikkeling van mijn dochter Margot. Een andere passie is reizen. Met mijn vrouw Ingrid maak ik geregeld uitstapjes in het teken van onze gezamenlijke interesse: kunst, cultuur en uiteraard lekker eten.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau