Karin Willems

Functie: Gedragswetenschapper / Orthopedagoog (in opleiding tot GZ-psycholoog)
Mobiel: 06 14 00 48 15
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Aandacht voor het kind en zijn omgeving zorgt voor groei en ontwikkeling!"

Orthopedagoog / Gedragswetenschapper

Sinds 2010 werk ik als gedragswetenschapper bij de IJsselgroep. Ik heb veel kennis van en ervaring met kinderen als het gaat om de ontwikkeling van het kind op het gebied van leren en gedrag. Met een handelings- en oplossingsgerichte methodiek geef ik mijn consulten vorm. In deze consulten staan de ontwikkel- en onderwijsbehoeften van het kind centraal en wordt er gekeken wat de kracht is van het kind in zijn omgeving. Op deze wijze ontstaat er zicht op wat het kind nodig heeft om zich op een positieve wijze te kunnen ontwikkelen.

Ik ben te herkennen aan mijn enthousiaste en positieve houding. Mijn uitgangspunt is om náást mensen te staan en vanuit een respectvolle en betrokken houding de dialoog aan te gaan, op zoek naar de talenten van het kind. 

Bij de IJsselgroep ben ik inzetbaar voor zowel Passend Onderwijs als Zorg. Ik heb een achtergrond als maatschappelijk werker en orthopedagoog in de richting ‘gezin en gedrag’. Mijn passie voor het werk is ontstaan in Nijmegen, waar ik kinderen met gedragsproblemen mocht begeleiden in een woonvorm. Hier heb ik geleerd om het gedrag van kinderen te observeren, te analyseren en systemisch te behandelen. Door deze behandeling weten het kind en het gezin waarom negatief gedrag ontstaat en zijn zij in staat om het positieve gedragsrepertoire uit te breiden en respectvol met elkaar om te gaan. Ook heb ik in het Voortgezet Onderwijs jongeren begeleid met het leren plannen en organiseren van hun schoolwerk en heb ik hen inzicht gegeven in persoonlijke leerstrategieën, waardoor zij zich o.a. beter konden concentreren. Daarnaast heb ik faalangstreductietrainingen en sociale vaardigheidstrainingen verzorgd.

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in AD(H)D en autisme, omdat ik mij bewust ben van de talenten die hierachter verscholen zitten. Graag wil ik het kind en zijn omgeving hierover tools geven. Op dit moment ben ik middels de GZ-opleiding mijn kennis rondom het kind en de jongere verder aan het uitdiepen.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Verder vind ik het leuk om een hapje en een drankje te doen en ontdek ik met mijn vriend de wijde wereld. Ook loop ik graag hard en tennis ik.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau