Maxime Schipper

Functie: Gedragswetenschapper / Orthopedagoog / Dyslexiebehandelaar

Mobiel: 06 23 25 15 13
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

"Met de juiste prikkels laat je kinderen ontwikkelen tot wie ze zijn"

Gedragswetenschapper / orthopedagoog / dyslexiebehandelaar

Mijn naam is Maxime Schipper en ik ben werkzaam als gedragswetenschapper bij de IJsselgroep. In mijn vrije tijd houd ik ervan om lekkere recepten te koken en bakken en een boek te lezen. Ook houd ik ervan om actief te zijn: ik ben veel te vinden in de sportschool en maak in de zomer graag een ritje op de racefiets.

De ontwikkeling van kinderen boeit mij ontzettend en ik haal veel voldoening uit het optimale halen uit de ontwikkeling van kinderen. Ik word blij als ik andere kinderen kan helpen om te groeien. Hierbij zie ik ook de toegevoegde waarde van het helpen van leerkrachten om het optimale uit kinderen te halen. Ieder kind is uniek, ontwikkelt zich en bewandeld zijn eigen pad. Dat pad maak ik graag wat aangenamer! Dat doe ik door kinderen met dyslexie te begeleiden: ondersteunen bij het lezen en spellen, vertrouwen hebben en krijgen in zichzelf en trots zijn op hun talenten. Verder help ik intern begeleiders en leerkrachten door mee te kijken en mee te denken waar en hoe we het onderwijs voor specifieke leerlingen nog passender kunnen maken.

Ik heb de opleiding Pedagogische Wetenschappen in Groningen gevolgd. Vervolgens heb ik tijdens mijn master gekozen om mij meer te verdiepen in de jeugdzorg met de master Orthopedagogiek. Omdat ik ook meer kennis over het onderwijs op wilde doen heb ik aansluitend mijn kennis verbreed met de master Onderwijskunde. En omdat praktijkkennis ook van toegevoegde waarde is als je werkbaar bent in het onderwijs, heb ik naast mijn werkzaamheden als orthopedagoog de PABO in deeltijd aan de Katholieke Pabo Zwolle gevolgd. Met deze brede achtergrondkennis (zowel pedagogisch, onderwijskundig als praktisch) zet ik mij vol enthousiasme in op de verschillende scholen. Dit doe ik zowel als dyslexiebehandelaar en gedragswetenschapper in het passend onderwijs.

Werkterrein

  • Dyslexie (behandeling + onderzoek)
  • Passend Onderwijs

© 2017 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau