Aanbod niet vergoede zorg

Uw kind komt niet aan aanmerking voor vergoede zorg of u wilt zich eerst samen met uw kind wat meer zelf oriënteren? Naast onderzoek biedt IJsselgroep verschillende mogelijkheden als het gaat om korte) begeleiding en/of behandeling van uw kind. Uiteraard verkennen wij altijd eerst of vergoede zorg toch mogelijk is. Is dit niet het geval, dan ontvangt u een passende offerte. Onze psychologen en gedragswetenschappers zijn actief op het gebied van gedrag/sociaal emotioneel, lezen, spellen en dyslexie en rekenen.

Gedrag, sociaal-emotioneel

Is uw kind onrustig of snel boos? Heeft hij/zij faalangst of weinig zelfvertrouwen? Of speelt er iets anders? Veel uitdagingen en/of problemen bij kinderen kunnen ouders en scholen zelf oplossen. Maar niet altijd. Soms heeft een kind extra ondersteuning nodig. Naast de vergoede zorg biedt IJsselgroep ook niet vergoede zorg. Dit betreft vaak (kortlopende) professionele behandeling, soms voorafgegaan door een onderzoek.

Kortdurende behandeling

Heeft uw kind extra aandacht nodig? Laten wij dan samen de volgende stap te zetten. Onze gedragswetenschappers zijn actief in het onderwijs én de zorg: de combinatie die kinderen en ouders verder helpt. We werken oplossings- en talentgericht. Effectief als het gaat om kortdurende behandeling bij bijvoorbeeld:

 • Faalangst of weinig zelfvertrouwen

 • Negatief zelfbeeld
 • Sociale vaardigheden
 • Angst
 • Druk gedrag en aandacht- en concentratieproblemen
 • Boos en opstandig gedrag
 • Sociaal onhandig gedrag bij autisme
 • Gepest worden
 • Hoogbegaafdheid en sociaal-emotionele onbalans

Training ‘sTeun in de rug

Dit is een training voor kinderen die psychosociale problemen ervaren. Deze problemen uiten zich vaak in de volgende gedragingen:
 • onzeker gedrag, bang om fouten te maken
 • boos en gefrustreerd zijn
 • ontmoedigd raken en opgeven
 • geen zin hebben in lezen en/of leren
 • een hekel hebben aan school
 • opstandig gedrag, clownesk gedrag of vermijdingsgedrag vertonen

Inhoud van de training

Tijdens de training werken we aan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van de kinderen. Met cognitieve gedragstherapie (CGT) leren kinderen hun gevoelens en gedachten herkennen. Daarnaast leren zij hoe deze van invloed zijn op wat er gebeurt. De kinderen krijgen oefeningen en technieken aangereikt die hen helpen om te gaan met hun gevoelens en de problemen die ze ervaren. Hierdoor kunnen kinderen weer beter in hun vel gaan zitten. De training bestaat uit 9 bijeenkomsten van 45 minuten. De behandeling wordt gegeven op één van onze behandellocaties of op school.

Meer weten over de training? Inge Slot vertelt u er graag meer over. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u vragen over het gedrag van uw kind? Of wilt u in gesprek over uw kind? Neem dan contact op.

Lezen, spellen, dyslexie

Dyslexiebehandeling

Bij uw kind is wel dyslexie vastgesteld (maar geen EED) en u zoekt passende behandeling? Binnen de dyslexiebehandeling van IJsselgroep werken wij aan het verbeteren van zowel de lees- en spellingvaardigheden, als aan de motivatie, het zelfvertrouwen en de houding van kinderen. Vanuit het positieve zoeken wij naar mogelijkheden en talenten. Om samen met u en uw kind de volgende stap te zetten.

Lees- en/of spellingbegeleiding op maat

U zoekt gericht hulp bij lezen of spellen voor uw kind? Of er komen vanuit een onderzoek speciale aandachtsgebieden naar voren (denk aan basisspelling, werkwoordspelling, leesvaardigheid), waarbij uw kind hulp kan gebruiken? In dit geval maken wij voor u een aanbod op maat voor kortdurende begeleiding. Zodat uw kind snel en goed geholpen wordt.

Training werkwoordspelling

Hoe zit het met de d’s en t’s? Is het ‘Het word donker’ of ‘Het wordt donker’? Is het ‘Wij zijn verhuisd’ of ‘Wij zijn verhuist’? De werkwoordspelling is niet zo moeilijk als veel kinderen denken. Kinderen uit groep 7 en 8 kunnen een leuke, leerzame cursus werkwoordspelling volgen. Kinderen leren de persoonsvorm in de tegenwoordige tijd en verleden tijd en het voltooid deelwoord correct te spellen. De groepscursus omvat 7 bijeenkomsten van een uur. De laatste les nodigen wij ouders uit, zodat de leerlingen kunnen uitleggen wat zij hebben geleerd. Het is ook mogelijk een individueel traject te volgen.

Materialen

Uw kind ontvangt een stappenschema en een werkboek met heldere uitleg. In het werkboek staan opdrachten die ze zelfstandig of met elkaar gaan uitvoeren. Ook bevat het huiswerkopdrachten om het geleerde thuis te oefenen. Meer weten over deze cursus? Mail met Linda van Oosterbaan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Heeft u vragen over de uitdagingen van uw kind op het gebied van lezen, spellen, dyslexie of rekenen? Of wilt u in gesprek over uw kind? Neem dan contact op.

Rekenen

Rekenbegeleiding op maat

Vanuit een dyscalculieonderzoek of rekenonderzoek op school komen uitdagingen op het vlak van rekenen naar voren. U wilt hiervoor gerichte ondersteuning voor kind. IJsselgroep maakt voor u een passend aanbod. Naast het verbeteren van de rekenvaardigheid, besteden wij aandacht aan de motivatie en het zelfvertrouwen van kinderen.

Door wie

De begeleiding/behandeling wordt uitgevoerd door ervaren psychologen en of gedragswetenschappers.

Vergoeding

De onderzoeken worden niet vergoed. Uiteraard verkennen wij altijd eerst of vergoede zorg toch mogelijk is. Is dit niet het geval, dan ontvangt u een passende offerte.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau