Ontdek de kracht van de combinatie en voorkom leesproblemen

Het programma Bouw! samen met de juiste invoering en borging: een krachtige combinatie. En inderdaad: met unieke resultaten als het gaat om het voorkomen van leesproblemen. De voordelen zijn enorm.

De voordelen op een rij

  • U voorkomt leesachterstanden bij risicoleerlingen in groep 2 t/m 4
  • U realiseert een forse afname van het aantal (onterechte) diagnoses dyslexie
  • Er is minder doorverwijzing naar de zorg
  • U tilt de zwakste leerlingen naar een hoger leesniveau (>C)
Deze voordelen heeft u binnen handbereik als u de software Bouw! op een consequente en structurele manier invoert. Even inzoomen op de twee onderdelen: Bouw! en de invoering.

Het eerste onderdeel: Bouw!

Bouw! is een effectieve web-based interventieprogramma om risicoleerlingen preventief extra hulp te geven. Het is dus naast bestaande methodes te gebruiken. Meer dan 500 online lessen zijn beschikbaar voor het aanleren, inoefenen, herhalen en toepassen van de lesstof. Leerkrachten worden ondersteund door tutors.

Het tweede onderdeel: de invoering

Om structureel resultaat te boeken is de juiste invoering essentieel. IJsselgroep legt hierbij de nadruk op screening, operationele uitvoering, voortgang en ook de borging. Bouw! is immers het meest succesvol als leerlingen het programma volledig doorlopen. Ook besteden wij veel aandacht aan de rol van tutoren en ouders en zorgen wij ervoor dat het doorloopt. Want: het is een cyclisch proces waarbij er steeds weer nieuwe kinderen instromen.

Samen resultaat boeken

Samen met gemeenten, scholen, Bouw! en tutoren kunnen wij leesachterstanden voorkomen en zowel het aantal diagnoses dyslexie als de doorverwijzing naar de zorg terugdringen. Fors en structureel. De grootste winst wordt geboekt bij het kleiner maken van de groep ‘lichte dyslexie’.

Download de brochure voor een goede implementatie van Bouw!

Kosten

€ 95,00 per persoon

Wanneer en waar

  • volgt z.s.m.

Bonus

Neemt u Bouw! af via IJsselgroep, dan ontvangt u 10% korting. Snel verdiend.

Inschrijven

Inschrijven voor deze workshop kan via dit formulier

Meer informatie

Bent u benieuwd hoe het werkt? Neem dan contact op met Janna de Haan. Zij is speciaal geschoold in het implementeren van Bouw!

Janna de Haan: 06 14 00 36 33 (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau