Inspiratie-Event Lezen en Spelling

Ontdek op woensdagmiddag 16 oktober hoe u samen met IJsselgroep laaggeletterdheid voorkomt en maak kennis met onze unieke aanpak. Centraal hierbij staat de inzet op preventie en de gerichte ondersteuning op de verschillende zorgniveaus. Uiteraard zijn voor de leerlingen die – ondanks alle voorzorgsmaatregelen – uitvallen optimale ontwikkelingskansen gecreëerd met effectieve dyslexiebehandelingen. Kennis en praktijk in één inspirerende middagsessie.

AANMELDEN

Het best denkbare taal-, leesonderwijs. Een concrete aanpak voor de sprong vooruit

Heeft u goed zicht op de opbrengsten van uw taal- en leesonderwijs? Wanneer neemt u uw onderwijs onder de loep: als de cito opbrengsten tegenvallen of op een ander moment? U vraagt zich af waarom de resultaten achterblijven ondanks al uw inspanningen? Wij nodigen u uit om samen het lees- en spellingsonderwijs te optimaliseren, zodat alle leerlingen betere resultaten halen. Reduceer de uitval en voorkom onnodige doorstroom naar hogere zorgniveaus. De nadruk op preventie, eerder beginnen met begeleiding op school en de integrale benadering maken de IJsselgroep-aanpak uniek. Laat u op deze middag meenemen in die aanpak en ervaar waarom het werkt.

Programma en sprekers

 • Denken in driehoeken: rolverdeling, kwaliteit en monitoring (Albert de Boer, onderwijsadviseur Educatieve Diensten IJsselgroep)
 • Het best denkbare taal- leesonderwijs en de zorgniveaus (Janna de Haan, taalspecialist en manager Educatieve Diensten IJsselgroep)
 • Een stevige basis: groep 1, 2 en Bouw! met een link naar verteltassen (Leonie Poortman, onderwijsadviseur Educatieve Diensten IJsselgroep) 
 • Dyslexiebehandelingen met sociaal emotionele ondersteuning door middel van Talentgesprekken (Miriam Wildschut, dyslexiespecialist/psycholoog).

Op interactieve wijze brengen onderwijsexperts inzichten in het best denkbare lees- en spellingsonderwijs. Een mooie mix van kennis en praktijk. Ontdek hoe u dit zelf in uw school kunt organiseren en maak de sprong vooruit.

Voor wie?

Doelgroep: schoolbestuurders, schooldirecteuren, intern begeleiders, bouwcoördinatoren, leerkrachten en onderwijsassistenten, beleidsmedewerkers onderwijs van gemeenten.

5 redenen om te komen

 1. Maak kennis met de unieke IJsselgroep-aanpak en de adviseurs die succesvolle lees- en spellingstrajecten hebben geïmplementeerd
 2. Ervaar hoe werken in driehoeken uw schoolorganisatie kan optimaliseren
 3. Zie hoe u de ouderbetrokkenheid van uw school vergroot met de inzet van verteltassen: de innovatieve manier om taal- en leesontwikkeling van kinderen te stimuleren
 4. Haal de beste talenten naar boven van de kinderen, ondanks hun dyslexie
 5. Laat u inspireren en uw kennis activeren door contact met collega’s van andere scholen.

Gegevens op een rij

Datum: 16 oktober
Tijd: van 15.00 tot 17.00 uur  (inloop vanaf 14.30 uur)
Locatie: De Woudzoom te Spier
Kosten: deelname is voor u kosteloos

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via dit formulier

Organisatie en meer informatie

Dit event is een gezamenlijk initiatief van IJsselgroep en Via Socium. Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

IJsselgroep  educatieve en psychologische dienstverlening

 • Janna de Haan, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06) 140 03 633
 • Miriam Wildschut, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06) 579 40 801

Via Socium Zorg en Onderwijs

 • Josee van de Waarsenburg, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06) 158 99 801
 • Anita Schuiling, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (06) 158 99 810.

© 2020 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau