Aanpak zwakke rekenaars - fase oranje

In de workshopserie ‘maak kennis met’ staan bijzondere kinderen centraal. Kinderen die elke leerkracht in de klas heeft. Met herkenbaar gedrag en waar u in de dagelijkse praktijk mee te maken heeft. En dat maakt uw vak bijzonder. U maakt kennis met Merel. Zij is is een zwakke rekenaar en heeft dyscalculie ...

Ik vind rekenen zo stom. Het lukt mij niet de tafels te onthouden. Ik weet niet altijd hoe laat het is en veel dingen moet ik optellen met mijn vingers, dat is toch gek? Thuis ben ik daarom wel eens verdrietig en in de klas durf ik bijna geen antwoord te geven op een rekensom.

Workshop

De begeleiding van leerlingen met ernstige rekenproblemen (fase oranje ERWD-protocol) vraagt om deskundigheid van de leraar over hoe rekengedrag aangeleerd kan worden. Vanuit de psychologie zijn bepaalde leerprincipes bruikbaar voor het beïnvloeden van (reken)gedrag. Door het bewust inzetten van deze effectieve technieken, vergroot u de rekenvaardigheid van de leerling én werkt u aan een positieve rekenbeleving.

Praktijk en uw eigen case

Na een stukje theorie en aan de hand van voorbeelden, gaat u snel zelf aan de slag. Tijdens de workshop gaat u met oefeningen en een eigen rekencasus aan het werk. Kortom: u past het geleerde direct toe. Neem een casus van een (fictieve) leerling mee naar de cursus, het liefst een recente diagnostische toets die bij de leerling is afgenomen en die u heeft geanalyseerd.

Herkennen, begrijpen en handelen

Onze behandelaars werken dagelijks met kinderen, zoals Merel. De opgedane kennis en ervaring is gebundeld in deze compacte workshop. Gericht op herkennen, begrijpen en handelen. Praktisch en concreet.

Voor wie?

De workshop is specifiek voor leerkrachten en ib'ers.

Door wie?

Anette Reessink, registerpsycholoog NIP / Kinder & Jeugd en Carlijn van Geel, orthopedagoog

Meer informatie?

Wilt u meer(inhoudelijke) informatie over deze in-company workshop? Neem dan contact op met één van de contactpersonen. Deze workshop is er ook als maatwerk voor studiedagen en ouderavonden. Meer weten? Neem contact op met Herman Giesbers: 06 22 93 89 52 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook als maatwerk voor schoolteams, ouders en besturen.

Meer weten? Bel of mail

Meer informatie

Anette Reesink

Registerpsycholoog NIP
06 57 56 75 08
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Carlijn van Geel

Orthopedagoog
06 14 00 18 60
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau