SuperSociaal

Vanaf het moment dat uw kind naar school gaat, worden sociale vaardigheden opeens een stuk belangrijker. Sommige kinderen vinden hierin snel hun weg, terwijl andere kinderen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Wilt u dat uw kind meer zelfvertrouwen krijgt en zijn of haar sociale vaardigheden ontwikkelt? Dan is de training SuperSociaal interessant …

Contact maken, samen spelen, omgaan met lastige situaties: het is niet voor elk kind vanzelfsprekend. Soms vinden kinderen het moeilijk om met andere kinderen te spelen en weten zij niet goed hoe ze dit moeten aanpakken. Kinderen kunnen bijvoorbeeld verlegen of teruggetrokken gedrag vertonen of snel boos worden in sociale situaties. Dan kan het zijn dat ze niet makkelijk opgenomen worden in de groep. Hierdoor kunnen zij sociale contacten als negatief ervaren en zich verdrietig voelen: niemand vindt me aardig, ik hoor er niet bij, ik moet altijd alleen spelen, etcetera.

Talent en positief

Het mooie van de training SuperSociaal is dat uw kind positieve ervaringen opdoet als het gaat om sociaal contact. Uw kind ontdekt zijn of haar talenten. Uw zoon of dochter krijgt meer zelfvertrouwen en ervaart minder spanning in sociale situaties. Trots, aandacht voor wat wel goed gaat, eigenwaarde en een positieve benadering zijn belangrijke ingrediënten van de training.

Inhoud

De sociale vaardigheidstraining is voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben als het gaat om sociale vaardigheden. Zij vinden het bijvoorbeeld moeilijk om vrienden te maken of om voor zichzelf op te komen. Op een speelse wijze wordt geoefend met situaties waarin sociale vaardigheden belangrijk zijn. Dit doen we onder andere door middel van rollenspellen, het geleerde oefenen in dagelijkse situaties en het belonen van sociaal vaardig gedrag. Kinderen leren in deze training ook dat ze invloed hebben op hun gedachten en gedrag in een voor hen spannende of stressvolle situatie.

Methode

We werken onder andere met de methode ‘Zo gaan Sarah en Jerom met elkaar om’ van Nathalie van Kordelaar & Marianne Schmidt (2007) en de methode ‘Wat denk jij wel?’ van Greet Keeman en Anneke Slagter (2009).

Het traject

De training start met een intake met ouders. De kinderen volgen hierna acht wekelijkse trainingsbijeenkomsten van 1 uur. Het traject wordt afgesloten met een eindevaluatie.

Voor wie?

Voor kinderen van 8 tot en met 11 jaar die een steuntje in de rug nodig hebben als het gaat om sociale vaardigheden.

Quotes van ouders

  • “Mijn kind maakt veel makkelijker contact.”
  • “Ik zie dat hij blij het schoolplein oploopt.”
  • “De juf zegt dat hij veel meer zelfvertrouwen heeft.”
  • “Hij komt veel meer voor zichzelf op.”
  • “Ze zit lekker in haar vel.”

Waar?

De training vindt plaats op locatie in overleg.

Kosten

€ 395,00 voor de volledige training. In overleg met de school kan er eventueel een deel van de training betaald worden met uren die de school daarvoor beschikbaar heeft.

Meer weten?

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van Psychologische Dienstverlening IJsselgroep: 088 093 15 15 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook als maatwerk voor schoolteams, ouders en besturen.

Meer weten? Bel of mail

Meer informatie

Linda Loeters

Orthopedagoog
06 14 48 99 79
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau