Passend onderwijs

Kinderen kansen bieden om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. In het reguliere onderwijs en met alle aandacht en zorg die ervoor nodig is. PDIJ gaat deze uitdaging aan. Vanuit het positieve: gericht op wat wel kan en mogelijk is. Om kinderen een stap te laten zetten in hun ontwikkeling. En dit doen wij samen met ouders en scholen. PDIJ heeft diepgaande kennis van zorg én onderwijs: een winnende combinatie voor ouders, kinderen, leerkrachten, IB’ers en beleidsmakers. Als verbindende schakel ontwikkelen en implementeren we beleid op het gebied van passend onderwijs.

Kinderen

Alle kinderen verdienen een passende plek in het onderwijs. Ook de kinderen die extra aandacht nodig hebben om mee te kunnen in de groep. Het is belangrijk om te kijken naar wat leerlingen wel kunnen en op zoek te gaan naar talenten en kansen. Om samen de juiste dingen te doen zodat elke leerling een stap vooruit kan zetten.

Samen

Om leerlingen echt verder te helpen, is het belangrijk dat iedereen weet wat de juiste dingen zijn om te doen: op school, thuis en vanuit de zorg. Vanuit één visie en één plan. Zodat ouders, leerkrachten, IB’ers en zorgverleners van elkaar weten wat er gebeurt en waarom. Om zo elkaar te versterken en aan te vullen. Waarom? Omdat kinderen zich dan kunnen ontwikkelen en gelukkig kunnen zijn. En daar gaat het natuurlijk om.

Zorg en onderwijs

School is een belangrijke vindplaats: hier zijn kinderen die we kunnen helpen, zowel preventief als curatief. De kracht van passend onderwijs is dat leerlingen ‘gewoon’ deelnemen aan het reguliere onderwijs of hier weer naar terugkeren. En dus is een zorgvraag tegelijkertijd ook een onderwijsvraag. Want hoe zorg je voor goed onderwijs dat aansluit bij kinderen met aanvullende wensen? Wij koppelen daarom ook onderwijsbehoeften aan zorg(leerlingen). PDIJ heeft diepgaande kennis van het onderwijs door de nauwe samenwerking met het onderwijs.

Verbinding: een doorgaande zorglijn

Vanuit de driehoek ‘school, ouders en zorg’ zorgen wij voor verbinding en resultaat. Logisch dat wij dit doortrekken naar andere vlakken. Samen met gemeenten, besturen, samenwerkingsverbanden en scholen ontwikkelen en concretiseren we beleid op het gebied van passend onderwijs. We implementeren het in zowel de zorg als in het onderwijs. Hierbij schakelen wij snel met maatschappelijk werk, jeugdhulp, wijk- en overlegteams en diverse zorgverleners in een regio. Gericht op een zo sterk mogelijke verbinding tussen zorg en onderwijs. Waarbij natuurlijk uw kind centraal staat.
Meer weten over onze dienstverlening voor leerkrachten, IB'ers, scholen, besturen, gemeenten en samenwerkingsverbanden? Neem dan contact op met Herman Giesbers: 088 093 1154 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2021 IJsselgroep Psychologische Dienstverlening
Realisatie door Groene Tomaat Marketing i.s.m. Welldotcom - Puntgaaf Internetbureau